Text Box: Europa pentru cetățeniEU

 

 

Proiectul „ GAVOTTE DE L'EUROPE: RONDEAU DES NATIONS ” a fost finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Europa pentru cetățeni”

 

 

Aplicabil pentru Măsura 2.1 "Infrățirea orașelor"

 

Participare: proiectul a permis întrunirea a peste 250 de cetățeni, dintre care 37 originari din comuna Géderlak Ungaria, 42 din comuna Szegi Ungaria și 7 din comuna Venerque, Franța.

 

Locul/Datele: întrunirea a avut loc la Hodoșa, România de la 21/07/2016 la 25/07/2016

 

Descriere succintă:

 

Ziua de 21/07/2016 a avut loc sosirea delegațiilor, primirea acestora și ocuparea locurilor de cazare. A urmat apoi o conferință de presă și masă festivă în căminul cultural al satului Hodoșa.

 

Ziua de 22/072016 a fost consacrată deschiderii oficiale a evenimentului, unei vizite la Centrul de Informare Turistice de pe Valea Nirajului (în localitatea Eremitu) și descoperirii patrimoniului cultural al microregiunii respectiv am început seria de dezbateri publice. Seara au avut loc o serie de evenimente culturale pe scena în aer liber din loc. Hodoșa, eveniment deschis publicului larg.

 

Ziua de 23/072016 a fost consacrată continuării dezbaterilor despre subiecte precum imigrația și viitorul Europei. Concomitent, o serie de evenimente ludice au fost propuse tinerei generații sub titlul ”Jocurile Olimpice de Tineret”. Delegațiile au continuat activitățile menite să prezinte patrimoniul arhitectural și natural al Văii Nirajului.

 

Ziua de 24/072016 a fost consacrată seriilor de dezbatere tematice. De asemenea, reprezentanții localităților înfrățite – primarii, președinții comitetelor de înfrățire – s-au reunit pentru o reflexie comună privind oportunitățile de cooperare internațională. Ziua a fost încunantă printr-o masă festivă și o conferință de presă.

 

Ziua de 25/072016 a fost momentul bilanțului final și al evaluării, după care delegațiile invitate și-au luat rămas bun de la prietenii din Hodoșa.